Handelsbetingelser

 1. BESTILLING

På 73.gl – (Enoksen Aps) kan du kun bestille varer via vores hjemmeside. Hvis du har forespørgsler til varer som ikke er på websitet er du mere end velkommen til at kontakte os pr. telefon, mail eller via hjemmesidens kontakt formular.

Enoksen Aps
Industrivej 18, P.O.Box 1719
3900 Nuuk
Grønland

Tlf: +299 587848
Mail:

Oplysninger om tekniske data og specifikationer fra producenten eller fra sælgers hjemmeside er kun vejledende. Køber har selv ansvaret for udvælgelsen af ydelsen og for opnåelse af det ønskede resultat med købet. Kontroller altid producentens egen hjemmeside for produktdata.

Alle priser på websitet er i danske kr. Der tages forbehold for valutaændringer, force majeure og afgiftsændringer.

Når du handler med 73.gl indgås aftaler på følgende sprog: Dansk

Der er ikke indgået en bindende købsaftale med Enoksen Aps, førend du har modtaget en ordrebekræftelse eller faktura fra 73.gl

 1. BETALING

På 73.gl kan der betales med:

 • Bankoverførsel til Bank Nordik (fra Danmark og Grønland).
 • Nets Easy – Dankort, Visakort og Mastercard.
 • PayPal med diverse kreditkort.
 • Kontant betaling ved lokal afhentning.
 1. FRAGT

Vi leverer via Tele-Post i Grønland med fly eller skib til Grønland og Danmark.

 1. FORTRYDELSESRET

Du har i forbrugerkøb altid 14 dages fortrydelsesret, når du handler på 73.gl.

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives på , ved telefonisk kontakt eller via hjemmesiden.

I din besked skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Vi skal venligst bede om at varen sendes retur senest 14 dage efter meddelelse om købet fortrydes.

Returforsendelse

Når fortrydelsesretten udnyttes, skal du selv stå for omkostningerne for at levere varen retur, fx returfragten.

Bemærk du er ansvarlig for varens levering, samt forsvarlige indpakning.

Ekspeditionen fremmes, hvis returforsendelsen er vedlagt relevant information, som eksempelvis kopi af faktura eller ordrebekræftelse, registrerings- og kontonummer eller forudgående korrespondance mv.

Varens stand, når du sender den tilbage.

Du hæfter kun for eventuel forringelse at varens værdi. som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord, du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Denne værdi fastsættes som et skøn af Enoksens Aps.

I tilfælde af værdiforringelse, fratrækkes dette beløbet som refunderes. Værdiforringelse vurderes, hvis varen kommer retur i en brugt og forværret stand, således den ikke kan gensælges som ny. Enoksen Aps vil på baggrund af dette vurderer værdiforringelsen og vende tilbage til dig før beløbet refunderes.

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse.

For at modtage hele købsbeløbet retur, må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug. Varen skal være uden skader, uden tegn på slid, uden ridser samt i rengjort og pæn stand, hvis du ønsker at få alle dine penge igen. Vær derfor omhyggelig når du pakker varen ud, undlad at fjerne beskyttende folie/plast mm. og forsigtig så du ikke får lavet ridser eller mærker. Produktet skal gerne se ud, som du selv vil forvente at en fabriksny vare ser ud – kort sagt som du selv modtog den.

Sundheds-,  hygiejneprodukter eller andre varer, der ikke egner sig til at blive returneret, tages ikke retur, hvis de har været i brug. Det er muligt at undersøge varerne uden de tages i brug. Dette gælder f.eks. produkter som har været i kontakt med hud eller hår.

Det accepteres at forseglingen på blisterpakninger IKKE må brydes, såfremt fortrydelsesretten ønskes bevaret. Denne type varer bliver taget i brug, når blisterpakningen brydes, og dette medføre en forringelse af varens salgsværdi. Det er derfor vigtigt, at man afgør, om man vil beholde varen eller fortryde købet inden blisterpakningen brydes. Det er muligt at undersøge varerne uden at bryde blisterpakningen.

Varen kan sendes retur til:

Enoksen Aps
Industrivej 18, P.O.Box 1719
3900 Nuuk
Greenland

Emballering og ansvar for returforsendelse

Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller uden omdeling.

Enoksen Aps opfordrer også til at alle produkter pakkes forsvarligt ind i velegnet fyld (fx bobleplast eller andet stødabsorberende materiale) samt der pakkes i en papkasse, så produkterne ikke kan tage skade under transporten.

Det er nemlig på kundens risiko at varen kommer sikkert retur til Enoksen Aps – 73.gl

Du kan også aflevere varen personligt på vores adresse i butikkens åbningstider, se åbningstider på 73.gl. Du kan også returnere varen til os med udfyldt standardfortrydelsesformular samt kopi af fakturaen og oplysning om bank registrerings og kontonummer.

Refundering af beløb

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købet. Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Som udgangspunkt refunderes beløbet til din bankkonto. Det er derfor vigtigt at vi får oplyst din banks registrerings- og kontonummer.

 1. REKLAMATIONSRET

Når du som forbruger handler på 73.gl har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret.

Reklamationsretten kan dog være begrænset af produktets naturlige levetid. Dette gælder for eks. batterier og lignende, som kan betegnes som forbrugsstoffer.

Dette betyder at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået, som følge af en fejlagtig brug af produktet eller uhensigtsmæssig brug.

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse.

En mangel er en fejl, der har været til stede på leveringstidspunktet – typisk fabrikations- og/eller materialefejl.

Skulle varen, mod forventning, gå i stykker under reklamationsperioden og være dækket af reklamationsretten, repareres eller ombyttes defekte varer på vort eller producentens værksted vederlagsfrit.

Skade på produktet som skyldes betjeningsfejl, håndteringsfejl, modifikationer eller groft misbrug fra brugerens side er ikke dækket af reklamationsretten. Herunder hører også ændring af tilført strømstyrke til enhver relevant komponent. Varer bør returneres med en fakturakopi, hvor købstidspunktet for det reklamerede produkt fremgår, ellers kan sagens behandling blive forlænget.

 1. Anvendelse af reklamationsretten

Der skal reklameres inden rimelig tid efter du har opdaget manglen. Hvis der reklameres indenfor 2 måneder vil reklamationen altid være indenfor rimelig tid.

Vi opfordrer til al du afgiver erklæring omkring produktets fejl eller mangel i forbindelse med reklamationen, idet undladelse kan medføre forlængelse af behandlingstiden grundet bred fejlsøgning.

Aftal altid en evt. tilbagesendelse af en vare med Enoksen Aps. førend der sendes.

Husk altid at sende varen tilbage i forsvarlig emballage (helst den originale), og vi opfordrer til du får en kvittering fra transportøren.

 1. Dine personlige oplysninger

For at du kan indgå en aftale med os via websitet skal du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger:

 • navn
 • adresse
 • telefonnummer
 • e-mail adresse

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger kun med det formål at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Enoksen Aps og opbevares i 5 år (5 år pga. krav fra bogføringsloven).

Når der indsamles personoplysninger via vores hjemmeside, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, så informeret om præcis, hvilke oplysninger der indsamles og hvorfor.

Den dataansvarlige er: Direktøren for Enoksen Aps.

Oplysningerne afgivet til 73.gl videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos 73.gl, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Enoksen Aps.

X